Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.....

vv

Ψάχνουν να βρουν τρόπους σε μια κομητεία των ΗΠΑ ώστε ο φωτισμός των δρόμων, ακόμα και ο φωτισμός των κάθε είδους σταδίων(!), να μην διαχέεται στις γύρω περιοχές,
επειδή το φως των λαμπτήρων κατά τη νύχτα, (όπως υποστηρίζουν), «αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, κατάθλιψης, διαταραχών ύπνου, διαβήτη, καρκίνου στο στήθος και πολλά άλλα»

Οι κανόνες θα ισχύουν επίσης για κάθε νέο φωτισμό που προστίθεται σε υπάρχοντα γήπεδα και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Τα υπάρχοντα φωτιστικά θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του προτεινόμενου διατάγματος εφόσον μπορούν να διατηρηθούν ή να επισκευαστούν.

Η φωτεινή ρύπανση δεν είναι απλώς μια ενόχληση, αλλά σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Σκούρου Ουρανού, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας και να απειλήσει την ασφάλειά μας.

"Η έρευνα υποδηλώνει ότι το τεχνητό φως τη νύχτα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, αυξάνοντας τους κινδύνους για την παχυσαρκία, την κατάθλιψη, τις διαταραχές του ύπνου, τον διαβήτη, τον καρκίνο του μαστού και άλλα", σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού. "Όπως και οι περισσότερες ζωές στη Γη, οι άνθρωποι προσκολλώνται σε έναν κιρκαδικό ρυθμό - το βιολογικό ρολόι μας - ένα μοντέλο ύπνου-αφύπνισης που διέπεται από τον κύκλο της ημέρας-νύχτας. Το τεχνητό φως τη νύχτα μπορεί να διαταράξει αυτόν τον κύκλο.

"Τα σώματά μας παράγουν την ορμόνη μελατονίνη ως απάντηση στον κιρκαδικό ρυθμό. Η μελατονίνη μας βοηθά να μας κρατάει υγιείς. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προκαλεί ύπνο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη και βοηθά στη λειτουργία του θυρεοειδούς, του παγκρέατος, των ωοθηκών, των όρχεων και των επινεφριδίων. Η νυχτερινή έκθεση στο τεχνητό φως καταστέλλει την παραγωγή μελατονίνης. "

Πηγή