Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ : 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η `Μελέτη της Κίνας` είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αποκαλυπτικά βιβλία και ίσως πιο πολλοί το συζητούν από αυτούς που το έχουν διαβάσει.

Καταλάβαμε γιατί: οι 417 σελίδες του, γεμάτες με πολλά διατροφικά δεδομένα και στατιστικές, είναι πράγματι υπερβολική ύλη για να χωνέψει κάποιος.
Έτσι το διαβάσαμε για εσάς και κρατήσαμε τις σημειώσεις μας. Η κατανόηση των θέσεων του βιβλίου έχει απίστευτες επιπτώσεις για την υγεία σας — όπως το γεγονός ότι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ χειρότερα για την υγεία σας από ότι θα μπορούσε να ξέρει ο γιατρός σας.
Σας παρουσιάζουμε τα 10 σημεία που θα έπρεπε να γνωρίζετε για την `Μελέτη της Κίνας`.
Περίληψη: Τι είναι η `Μελέτη της Κίνας`; Είναι η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη μελέτη της ανθρώπινης διατροφής που έχει διεξαχθεί ποτέ. Δρομολογήθηκε μέσω συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Κορνέλ της ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης της Αγγλίας και της Κινεζικής Ακαδημίας Προληπτικής Ιατρικής. Τα ριζοσπαστικά αποτελέσματα της μελέτης (σε συνδυασμό και με άλλες έρευνες διατροφής) μας υποδεικνύουν την ιδανική διατροφή για να πετύχουμε την καλύτερη υγεία μακροπρόθεσμα.
  • 1. Οι Αμερικάνικες στατιστικές υγείας είναι τρομακτικές. Μπορεί να νιώθετε μια χαρά, αλλά η χώρα(ΗΠΑ) δεν είναι καλά. Σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων άνω των 20 είναι παχύσαρκοι, ένα στα δεκατρία άτομα έχουν διαβήτη ενώ οι καρδιακές παθήσεις σκοτώνουν τον έναν στους τρεις. Η Αμερική ενώ πληρώνει περισσότερα για την υγειονομική περίθαλψή από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σίγουρα δεν έχει βελτιωμένη εικόνα υγείας.
  • 2. Οι ζωικές πρωτεΐνες προωθούν την ανάπτυξη του καρκίνου. Ο συγγραφέας του βιβλίου Κ.Κόλιν Κάμπελ, Phd μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής, έτσι απολάμβανε τακτικά ένα ποτήρι πλήρες γάλα. Όχι πια. Σε πολλαπλές, επαληθευμένες μελέτες πάνω σε ζώα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων (σαν διακόπτης) με την αύξηση και μείωση των δόσεων καζεΐνης, της κύριας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο γάλα της αγελάδας.
5-2.jpg
    • 3. Τα φυτοφάρμακα είναι επιβλαβή, αλλά κανένα δεν ενεργοποιεί τον καρκίνο όπως η κακή διατροφή. Το φαγητό που τρώτε επηρεάζει τον τρόπο που τα κύτταρα σας αλληλεπιδρούν με τις καρκινογόνες ουσίες και τα καθιστά περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνα. "Τα αποτελέσματά αυτά και πολλές άλλες μελέτες έδειξαν ότιη διατροφή είναι πολύ πιο σημαντική για τον έλεγχο της καρκινικής ανάπτυξης από τις ίδιες τις ποσότητες λήψεως της καρκινογόνου ουσίας."
    • 4. Τα ευρήματα της μελέτης είναι αλεξίσφαιρα. Μετά από χρόνια αντικρουόμενα εργαστηριακά αποτελέσματα σε ζώα, οι ερευνητές έπρεπε να δουν τι γίνεται στους ανθρώπους. Η μελέτη που δημιούργησαν περιλάμβανε 367 στοιχεία, σε 65 επαρχίες στην Κίνα από 6.500 ενήλικες (που ολοκλήρωσαν ερωτηματολόγια, εξετάσεις αίματος, κλπ). «Όταν είχαμε τελειώσει, είχαμε πάνω από 8.000 στατιστικά σημαντικές σχέσεις μεταξύ του τρόπου ζωής, διατροφής και παραγόντων ασθένειας.» Με άλλα λόγια, τα ευρήματα είναι αναμφισβήτητα. Προς το Συμβούλιο Κρέατος της Αμερικής: λυπούμαστε.
    • 5. Τα αποτελέσματα είναι απλά: τρώτε φυτά για την υγεία σας. "Οι άνθρωποι που έτρωγαν τα περισσότερα ζωικά τρόφιμα απέκτησαν τις περισσότερες χρόνιες ασθένειες. Οι άνθρωποι που έτρωγαν τα περισσότερα φυτικά τρόφιμα ήταν οι πιο υγιείς."
    • 6. Οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να αντιστραφούν μέσω της διατροφής. Ο κ. Κάλντγουελ Έσσελσταιν, Jr., M.D.,(Caldwell B. Esselstyn) παθολόγος και ερευνητής στο καλύτερο καρδιακό κέντρο της ΗΠΑ, το Cleveland Clinic, θεράπευσε 18 ασθενείς με διαπιστωμένη στεφανιαία νόσο με τρόφιμα ολικής και φυτική διατροφή. Όχι μόνο σταμάτησε την εξέλιξη της νόσου, αλλά 70 τοις εκατό των ασθενών διαπίστωσαν μια απόφραξη των φραγμένων αρτηριών τους. Ο Δρ Ντην Όρνις(Dean Ornish), απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, ολοκλήρωσε μια παρόμοια μελέτη με τα ίδια συνεχή αποτελέσματα.
    • 7. Οι υδατάνθρακες δεν είναι ο εχθρός. Οι υψηλά-επεξεργασμένοι, εξευγενισμένοι υδατάνθρακες είναι κακοί για εσάς. Αλλά οι φυτικές τροφές είναι γεμάτες από τους υγιεινούς υδατάνθρακες. Η έρευνα δείχνει ότι οι δίαιτες, όπως η Atkins ή South Beach(που προτείνουν μεγάλη λήψη ζωικών πρωτεϊνών) μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν επικίνδυνες παρενέργειες. Παρόλο που οι δίαιτες αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους, μακροπρόθεσμα θυσιάζεται η υγεία σας.
    • 8. Τα φυτά είναι ισχυρά. Δεν είναι μόνο ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις που καταστέλλονται από τα τρόφιμα ολικής και την φυτική διατροφή. Μπορούν επίσης τα φυτά να σας προστατεύσουν από διαβήτη, παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα, ασθένειες οστών, νεφρών, οφθαλμών και ασθένειες του εγκεφάλου.
    5-1.jpg
    • 9. Δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε τη διατροφή σας για συγκεκριμένα οφέλη. Η υγιεινή διατροφή γενικά μπορεί να μοιάζει κερματισμένη — τύπου: το μπρόκολο θα αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού, τα καρότα είναι καλά για τα μάτια σας, πήρατε αρκετή βιταμίνη C σήμερα; "Η διατροφή που είναι πραγματικά ευεργετική για μία χρόνια νόσο θα υποστηρίξει επίσης την υγεία σας σε όλους τους τομείς."
    • 10. Τα φυτά το κάνουν καλύτερα. "Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά στις ζωικές τροφές που δεν εξασφαλίζονται καλύτερα από τα φυτά." Πρωτεΐνες (ναι, ΟΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ!), φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα-και ότι άλλο σκεφτείς το έχουν και επιπλέον έχουν τα εκπληκτικά οφέλη υγείας.

    Επεξεργασία: www.health-cook.com
    https://www.facebook.com/pages/Health-Cookcom/661455173904755
    Συγγραφή, copyright: Lisa Elaine
    Πηγή: http://www.wellandgoodnyc.com/2011/09/23/china-study-cheat-sheet-10-things-you-need-to-know/# .Βασισμένο στο βιβλίο: The China Study -η πιο εκτεταμένη έρευνα διατροφής που έγινε ποτέ-, του Κόλιν Κάμπελ PhD βιοχημικού με ειδικότητα στην μακροχρόνια υγεία καί του Τόμας M.Κάμπελ II MD καθηγητή οικογ.ιατρικής στο πανεπ. του Ρότσεστερ
    Πηγή