Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ : Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ



Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας πάσχει από αυτήν, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, εκτός λίγων εξαιρέσεων. Έχει ειπωθεί ότι το 90% των ασθενειών που μαστίζουν την ανθρωπότητα, η αιτία είναι η δυσκοιλιότητα. Όλες σχεδόν οι ασθένειες, έχουν τη ρίζα τους στην δυσκοιλιότητα, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.

«Δεν υπάρχει πιο κοινό και ενοχλητικό σύμπτωμα ασθενείας από το ολέθριο κακό της δυσκοιλιότητας». Dr. Elmer Lee

Η δυσκοιλιότητα, δικαιολογεί το γιατί ο άνθρωπος είναι τόσο ευπρόσβλητος από τα κρυολογήματα, τους πυρετούς, τα εξανθήματα, τα καρδιακά νοσήματα, το διαβήτη, την αρτηριακή πίεση και τον καρκίνο. Αυτή είναι υπεύθυνη και για τις διαδοχικές παιδικές αρρώστειες.
Ακόμα και από την παλαιολιθική εποχή ήταν γνωστό, ότι οι πιο γνωστές και συνηθισμένες ασθένειες του παχέος εντέρου που έχουν σχέση με τη συσσώρευση του εντερικού περιεχομένου, είναι τέσσερις. Και δεν είναι άλλες από:
τη δυσκοιλιότητα
την κολίτιδα
τις αιμορροΐδες
τους διάφορους όγκους, καλοήθεις ή κακοήθεις
Η ολέθρια δυσκοιλιότητα χαρακτηρίζεται απαραιτήτως από την καθυστέρηση της αποβολής των απορριμάτων, που έχουν συνέπεια των μικρών σε σχήμα και όγκο σχηματισμό των κοπράνων, που δυσχαιρένουν την αφόδευση.
Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι δεν παίζει κανένα ρόλο, αν κάποιος δεν έχει μία ή δύο κενώσεις την ημέρα, ή έστω μια κανονική. Αλλά μόνο δύο φορές την εβδομάδα, διότι αυτό δημιουργεί προβλήματα δυσκοιλιότητας, γι’ αυτό τα καθαρτικά φάρμακα, παίρνουν και δίνουν σε όλο τον κόσμο.

Η όλη συμπεριφορά, το μέγεθος και η υφή των κοπράνων, αλλά και ο χρόνος που χρειάζεται η τροφή που φάγαμε να περάσει από το στόμα, τα δόντια και το πεπτικό σωλήνα, είναι αυτό που προσδιορίζει την καλή ή την κακή λειτουργία του όλου πεπτικού και αποχετευτικού μας συστήματος.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άγνοια σε ό,τι αφορά την γενική λειτουργία του εντέρου.

Πως προκαλείται η δυσκοιλιότητα και οι άλλες αρρώστιες των εντέρων που διαφέρουν από άτομο σε άτομο, και βέβαια από την κατάσταση υγείας του κάθε ατόμου χωριστά. Ακόμα και από το μέρος και από την περιοχή που ανατρέφεται, μεγαλώνει και τρέφεται κάποιος.

Πηγή