Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΑΝ…



- Αν η Ενέργεια, η Υγεία και η Διατροφή είναι οι κορυφαίοι εκείνοι τομείς μέσα από τους οποίους ελέγχεται και κατευθύνεται απόλυτα ολόκληρη η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες…
- Αν η κρυμμένη γνώση και οι κρυφές τεχνολογίες αποτελούν τη μεγαλύτερη συγκάλυψη και το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας…
- Αν η πολιτική, οι εκλογές, η δημοκρατία και το δικαίωμα επιλογής στις σύγχρονες κοινωνίες μας δεν είναι παρά εύγευστες προσχηματικές καραμέλες στον ουρανίσκο των ανυποψίαστων και χειραγωγημένων πολιτών του κόσμου μας…
- Αν τα ανόητα περιορισμένα συμφέροντα, των ιδιοκτητών της γης και της ζωής αλλά και αυτών που κυριαρχούν στους παραπάνω τομείς, είναι τεράστια και τα κέρδη τους προκύπτουν μονάχα όταν τα προβλήματα υπάρχουν, συντηρούνται και πολλαπλασιάζονται…
…υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη, με ελάχιστο μυαλό, κριτική σκέψη και γνώσεις, που να πιστεύει ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση ν αλλάξει κάτι, ουσιαστικά και ριζικά, σ αυτό τον κόσμο, προς το κοινό καλό και όφελος, προς τη βιωσιμότητα του πλανήτη, όσο ακόμα θα υπάρχει και θα κυριαρχεί το μονεταριστικό, χρηματοπιστωτικό οικονομικό μοντέλο??
Δυστυχώς υπάρχουν!!!
Και είναι πολλοί!!!
Γιατί βλέπουν από μέσα (απ το κουτί) προς τα έξω, γιατί δεν τολμούν να βγουν απ έξω και να αντικρίσουν όλη τη νοσηρότητα, τη βαρβαρότητα και τη σαπίλα που έχει εγκατασταθεί μέσα στις δομές της κοινωνίας εξ αιτίας της σύγχρονης μορφής αυτού του καταστροφικού μοντέλου.
Αδυνατούν να αντιληφθούν το απρόβλεπτο και τεράστιο εκρηκτικό μείγμα που έχει συσσωρευτεί μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες.
Πιο είναι αυτό? Από τι αποτελείται?
Φτώχια, ανεργία, εξαθλίωση, μετανάστευση και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλο και μεγαλύτερων πληθυσμών, λόγω της μεγάλης μείωσης της αγοραστικής τους ικανότητας.
Κατασπατάληση και εξάντληση των αποθεμάτων των φυσικών πόρων, όλο και μεγαλύτερη επιβάρυνση και μόλυνση του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Υψηλότατης ποιότητας και μεγέθους τεχνολογία στα χέρια μιας ελίτ διεστραμμένων και διεφθαρμένων τρομοκρατών που ελέγχουν και διευθύνουν το υπάρχον οικονομικό και πολιτικό σύστημα.
Η μοναδική διέξοδος από όλη αυτή τη συσσωρευμένη βαρβαρότητα σχετίζεται απόλυτα με τη μετάβασή μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια άλλη μεθοδολογία διαχείρισης των προβλημάτων, ένα άλλο αξιακό σύστημα το οποίο θα ξεπερνά όλους τους ψεύτικους ανθρώπινους διαχωρισμούς και ένα άλλο οικονομικό μοντέλο, το οποίο θα είναι απόλυτα προσανατολισμένο στη φροντίδα των φυσικών πόρων και την αυτάρκεια των αναγκών όλων των ανθρώπων της γης, με την έξυπνη και συνεχώς αναβαθμισμένη χρήση της τεχνολογίας και των επιστημών.
Η μοναδική ασφαλής διέξοδος είναι προς ένα κόσμο όπου ο άνθρωπος, η τεχνολογία και η φύση θα συνυπάρχουν και θα συμβιώνουν αρμονικά.
Όταν όλοι χρειαζόμαστε τους φυσικούς πόρους πάνω απ όλα για να επιβιώσουμε, τότε αυτοί χρειάζεται να καθορίζουν το «παιχνίδι» και όχι η ατομική μας ιδιοτέλεια.
Όταν έχουμε στη διάθεσή μας σπουδαία τεχνολογία τότε δεν περιμένουμε πολιτικές αποφάσεις (που δεν θα έρθουν ποτέ…)
Αν δεν ξυπνήσουμε άμεσα, σήμερα, οι πολίτες του κόσμου, αν δεν απαιτήσουμε τον εφικτό κόσμο των σύγχρονων δυνατοτήτων μας, αν η επιστήμη και η τεχνολογία δεν απεμπλακούν από τον φανταστικό και ψεύτικο κόσμο του ιδιοτελούς κέρδους, του χρήματος και της εξουσίας, η τελευταία πράξη του είδους μας θα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Η επιλογή είναι δική μας και τα δεδομένα μπροστά μας.

 Tasos Petridis