Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ !!!



Η αποτύπωση της πραγματικότητας δεν έχει σαν στόχο το Τρόμο και τη Παραίτηση από κάθε προσπάθεια....αλλά την Ενεργοποίησή μας και τη συμμετοχή μας στο χτίσιμο μιας Ανθρωποκεντρικής Κοινωνίας.

Επιλογές καλύτερης και "Φθηνότερης" διαβίωσης έχουμε και τώρα !!! Την"Αγορά" ποιοτικών ή μη προϊόντων την διαμορφώνουμε Εμείς !

Εμείς είμαστε οι καταναλωτές....

Εμείς έχουμε τα" όπλα ".!

Ακόμα και μέσα στην οικογένειά μας, στο ίδιο τραπέζι μπορούμε να επιλέγουμε
διαφορετικά...

Παλαιότερα δεν ήταν αγνότερα ....απλά δεν υπήρχε ενημέρωση!...για παράδειγμα τη δεκαετία του 50 Αμερικανοί και Ρώσοι έκαναν Πυρηνικές Δοκιμές Μεγατόνων στον αέρα!!!....Στη δεκαετία του 60 και 70 χρησιμοποιήθηκαν Χημικά ,όπως τα Προϊόντα Βενζολίου και το DDT...από τις χειρότερες τοξικές ουσίες που ανιχνεύονται ακόμα και σήμερα 50 χρόνια μετά την απαγόρευσή τους.

Και επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος αναφέρω μερικά που μπορούμε να κάνουμε ανέξοδα:

Καθαρό νερό χωρίς χλώριο μπορούμε να πίνουμε; Ναι χρησιμοποιώντας φίλτρο ενεργού άνθρακα. Τα Ζωικά μπορούμε να τα περιορίσουμε ή να τα καταργήσουμε; Ναι μπορούμε και με οικονομικό όφελος μάλιστα.
Να αυξήσουμε τις Ωμές τροφές μπορούμε; Ναι μπορούμε.
Οινόπνευμα-τσιγάρο-καφέ μπορούμε να τα αποχωριστούμε; Ναι μπορούμε.

Νερό κατά τη διάρκεια του Φαγητού μπορούμε να μην πίνουμε; Ναι μπορούμε....................

Το κόστος αγοράς Φρούτων -Λαχανικών αυξάνεται επιλέγοντας Βιολογικά ή καλλιεργώντας μόνοι μας, αλλά αυτό ισοσκελίζεται από το περιορισμό των Ζωικών....

Το Κέρδος που δεν μετρήσαμε είναι η Υγεία ! και από οικονομικής πλευράς μηδενίζουμε σχεδόν το κόστος Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης......Το συνολικό αποτέλεσμα είναι Οικονομικό Κέρδος αλλά και Υγεία...Ανεκτίμητη !

Γ.Γ.