Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

·
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγροτικού Αγώνα - μια ημερομηνία που αναδεικνύει τη δίωξη και τη βία που υφίστανται οι αγρότες και οι χωρικοί σε όλο τον κόσμο.

Είναι ίσως μια ημερομηνία που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν ακούσει. Μία ακόμη από αυτές τις "διεθνείς ημέρες κάτι πολύ, πολύ σημαντικού" που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά.

Αλλά σκεφτείτε το εξής: Οι χωρικοί και οι μικροί αγρότες αποτελούν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού και παράγουν τουλάχιστον 70% των τροφίμων μας, χρησιμοποιώντας λιγότερο από το 30% των γεωργικών πόρων.

Είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να πιστέψουν ότι, παρά τον κρίσιμο ρόλο των αγροτών, αντιμετωπίζουν καθημερινά διώξεις.

Σήμερα παρατηρείται έλλειψη δημόσιας κατανόησης για τις ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ διαστάσεις της γεωργίας, έλλειψη πλαισίου προστασίας των μικρών παραγωγών, έλλειψη διάθεσης να εισακουστούν και να στηριχτούν έμπρακτα οι νέοι παραγωγοι και γενικότερη εγκατάλειψη των ικανοτήτων της υπαίθρου.

Με όλα αυτά ως δεδομένα, πείτε μου ΠΩΣ θα προστατευθούν οι οικογενειακοί κλήροι που αποτελούν το 85% της καλλιεργήσιμης γης στην χώρα;

Ημέρα Αγροτικού Αγώνα, λοιπόν, συνΤΡΟΦΟΙ.

Pavlos Georgiadis