Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΕΝΖΥΜΑ: "ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" !!!



ΕΝΖΥΜΑ:"Σανίδα Σωτηρίας"!

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στο χώρο της διατροφής δεν ήταν οι βιταμίνες, τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία. Ήταν η ανακάλυψη των ενζύμων.
Χωρίς τη ζωτική ενέργεια των ενζύμων θα ήμασταν, απλώς, ένα συνονθύλευμα από βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, νερό και πρωτεΐνη.

Δυστυχώς, η έρευνα και η μελέτη πάνω στο θέμα των ενζύμων δεν έχει προχωρήσει, με συνέπεια γιατροί, εναλλακτικοί θεραπευτές, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι και γυμναστές να μη γνωρίζουν σχεδόν τίποτα.

Η υγεία και η θεραπεία όλων των ασθενειών βασίζεται ΜΟΝΟ στην παρουσία και τη δράση των ενζύμων. Τα ένζυμα αποτελούν τους μεταβολικούς καταλύτες για όλες τις χημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα, καθημερινά μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι και, πάνω απ' όλα, αυτό που θα πρέπει να θυμάστε, για όλο το υπόλοιπο διάστημα της ζωής σας, είναι το γεγονός ότι όλοι μας διαθέτουμε μια συγκεκριμένη δεξαμενή – αποθήκη ενζύμων, η οποία μας «δόθηκε», κατά τη γέννηση μας, με ένα συγκεκριμένο αριθμό ενζύμων. Και τα ένζυμα οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού μέχρι το θάνατο μας. Όσο γρηγορότερα ξοδεύει κάποιος τις αποθήκες ενζύμων του, τόσο περισσότερο συντομεύει το διάστημα της ζωής του.

Τα περισσότερα ένζυμα, δυστυχώς, ξοδεύονται αλόγιστα και ανούσια στην ανόητη τακτική συνήθεια του μαγειρέματος της τροφής ή ακόμη χειρότερα με την κατανάλωση «νεκρής» τροφής από τα ράφια του σουπερμάρκετ, η οποία, συν τοις άλλοις, είναι και γεμάτη χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, φυτοφάρμακα, ορμόνες, λιπάσματα κ.α. Η παράλληλη χρήση φαρμάκων και η σχιζοφρενική συνήθεια της κατανάλωσης αλκοόλ, καφέ, τσιγάρου και γρήγορου φαγητού (fast/junk food) απαιτεί μεγάλη κατανάλωση της, ήδη, πολύ περιορισμένης αποθηκευμένης ποσότητας ενζύμων, όπως έχω προαναφέρει. Συχνές λοιμώξεις, ιώσεις και ασθένειες απαιτούν τεράστιες ποσότητες ενζύμων για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία τους. Η έκθεση, επίσης, του σημερινού ανθρώπου της πόλης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στο γρήγορο, αγχώδη ρυθμό της καθημερινότητας αυξάνει την κατανάλωση των ενζύμων ακόμη περισσότερο. Τέλος, η έντονη άσκηση, αλλά και η έκθεση του σώματος σε ακραίες καιρικές συνθήκες (παγωνιά – καύσωνας), είναι πρόσθετοι επιβαρυντικοί παράγοντες στην ενζυματική κατανάλωση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εσωτερικά όργανα, που είναι επιβαρυμένα με το ρόλο της παραγωγής αυτών των ενζύμων, δέχονται τρομερές πιέσεις, με συνέπεια να εργάζονται από 10 έως 100 φορές πιο έντονα από το φυσιολογικό ρυθμό παραγωγής τους. Έτσι, αρχίζουν και αυξάνουν σε μέγεθος (πάγκρεας), στη συνέχεια υπολειτουργούν και στην πορεία φθείρονται ανεπανόρθωτα.

Γι' αυτό, λοιπόν, φίλοι μου, μην αναρωτιέστε γιατί, συνεχώς, αισθάνεστε εξαντλημένοι, άρρωστοι, νωχελικοί και χωρίς ζωτική και νευρική ενέργεια. Το σώμα σας είναι τόσο κουρασμένο και άρρωστο με φυσική επακόλουθη συνέπεια την παχυσαρκία, τα καρδιακά προβλήματα, τις διάφορες αρθρίτιδες και, κυρίως, τον καρκίνο, τη μάστιγα της σημερινής πολιτισμένης ανθρωπότητας. Τον καρκίνο που, πλέον, χτυπάει την πόρτα της κάθε οικογένειας.
Η άσκοπη κατανάλωση των ενζύμων οδηγεί το σημερινό ανόητο άνθρωπο σε πρόωρα γηρατειά και σε έναν αφύσικο θάνατο στην ωριμότερη ηλικία, αφού πρώτα, όμως, υποφέρει, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ό ίδιος, αλλά και το οικείο του περιβάλλον από εκφυλιστικές ασθένειες, εξαιτίας της κατανάλωσης μαγειρεμένης τροφής.

Η πρόθεση μου, αγαπημένοι μου φίλοι, μέσα από τη συγγραφή των άρθρων που αναφέρονται στα ένζυμα, είναι να σας μεταδώσω πληροφορίες και βιωματική εμπειρία πάνω σε ένα διατροφικό ζήτημα που, δυστυχώς, δεν το γνωρίζει η μεγαλύτερη πλειοψηφία των «ειδικών» στο χώρο της διατροφής και της υγείας.

Πρόθεση μου είναι να σας εκπαιδεύσω πάνω στο ζήτημα της ζωντανής, αμαγείρευτης και ανεπεξέργαστης διατροφής. Ενός τρόπου διατροφής που τηρώ από το 2002 (με ελάχιστες παρασπονδίες), μέχρι και σήμερα, και που βοήθησε εμένα, αλλά και χιλιάδες ασθενείς μου να ξαναβρούν την κλονισμένη υγεία τους σε σωματικό επίπεδο.

Για εμένα, προσωπικά, η λύση σε όλα τα σημερινά τραγικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πολιτισμένος άνθρωπος και η λύση σε ένα σύστημα υγείας που έχει καταρρεύσει, είναι η επιστροφή του ανθρώπου σε έναν απλό, φυσιολογικό και λογικό τρόπο διατροφής. Στην αποκλειστική κατανάλωση ωμής – ζωντανής τροφής, μέσω της επιστροφής στη φύση. Όσο αυτό δεν είναι εφικτό, τόσο ο καθένας θα αναζητά απατηλές και προσωρινές λύσεις στα διάφορα προβλήματα υγείας - και όχι μόνο - σε γιατρούς και εναλλακτικούς θεραπευτές, που γνωρίζουν ελάχιστα και εφαρμόζουν στον εαυτό τους λιγότερα ακόμη και από το μέσο πολίτη που ζει μέσα στην άγνοια του.

Εσύ και μόνο ΕΣΥ είσαι υπεύθυνος για την τωρινή κατάσταση της υγείας που βιώνεις. Γι' αυτό, ξεκίνα από σήμερα και αναζήτησε την αληθινή (καλά κρυμμένη) γνώση. Και εάν αυτό σού είναι δύσκολο (που είναι) και χρονοβόρο, τότε, τουλάχιστον, μείνε εστιασμένος στο προσωπικό μου μπλοκ, για να μαθαίνεις και να εμπνέεσαι. Αλλά αυτά δεν έχουν καμία σημασία, εάν δεν είσαι έτοιμος και διατεθειμένος να βιώσεις στην πράξη.

Σπάρτακος

Υ.Γ.: Οφείλω ευγνωμοσύνη στον Dr. Edward Howell, τον επιστήμονα που μελέτησε πρώτος, διεξοδικά, τα ένζυμα και το ρόλο τους στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα ένζυμα ως «ζωτική δύναμη». Και αυτό, φίλοι μου, πράγματι, ισχύει και είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω προσωπικά, καθώς το διαπιστώνω, καθημερινά, μέσα από την πάγια τακτική μου να καταναλώνω φρέσκια, ώριμη, ζωντανή, αμαγείρευτη και ανεπεξέργαστη τροφή.

spartacus.gr